Kínai rózsa tea
A kínai Rózsa tea, virágos, rózsás, illatos teakülönlegesség. A hagyományos recept alapján készítik. Ínyenceknek rózsasziruppal ajánlott.
-
A rózsa teát Kínában régóta készítik. A hagyományos eljárás szerint a tea leveleket szárításkor frissen szedett rózsaszirmokkal keverik. Száradás közben a tea a rózsaszirmoktól átveszi a rózsa illatot, amelyet a kész teában köszönthetünk újra. Az illatos, lágy ízű, finom teát sokan kedvelik a világban. Az igazi ínyencek rózsasziruppal isszák.
Összetétel: Kínai fekete tea, rózsaszirmok,
Allergiát okozó anyagot nem tartalmaz
-
Kiszerelés 150 grammTömeg 150 g/csomag
-
1 teáskanál tea, 90-100 C fok, 3 percEgy csésze teához egy teáskanálnyi teát célszerű számolni.A vizet (lehetőség szerint szűrt vizet) forrlja fel lobogó forróra, 100 C fokra. Hagyja visszahűlni 90 fokig.Forrázza le a teát, hagyja 3 percig ázni. Az időtartam ízlés szerint változtatható. Vigyázni kell, mert a túláztatott tea túlzottan keserű lehet.